Materiaal

ca85f1d7-f426-471d-8ba4-47ab3dea81cd.JPG
kiter: Hendrik van der Eems


Tijd voor je eigen kitesetje? Dan is het erg belangrijk dat je een goede keuze maakt. Er zit namelijk nogal wat verschil tussen de kites die te koop aangeboden worden. Kites die zijn gemaakt voor gevorderen kunnen heel krachtig en explosief zijn, terwijl andere kites vergevingsgezind zijn en wat rustiger op stuurbewegingen reageren. Helaas is vaak bij de aankoop van een kite het gezegde “goedkoop is duurkoop” van toepassing. Op internet wordt veel goedkoop materiaal aangeboden, vaak gaat het dan om verouderde modellen, die een stuk minder veilig zijn in gebruik. Kitesurfen is wat dat betreft een erg jonge sport, en de ontwikkelingen hebben niet stilgestaan de afgelopen jaren. Nieuwere modellen zijn vaak net iets verder doorontwikkeld, wat te merken is in de veiligheids-systemen en vliegeigenschappen.
 
Tegenwoordig is het aanbod enorm. Er zijn veel verschillende merken die vaak een paar verschillende modellen produceren. Omdat iedereen andere voorkeuren heeft met betrekking tot kites, is het niet handig om hier een lijst neer te zetten met alle goede en slechte punten van alle kites op de markt, maar om er zeker van te zijn dat jij een goede aankoop maakt kan je natuurlijk altijd de ervaren leden van de vereniging om hun kennis van zaken vragen. Ook zijn er op internet veel reviews te vinden die je een idee geven van de eigenschappen van de kites.


Voor leden: kitemateriaal voor €5,- per dag


Toch hoef je als lid van Released niet direct deze sprong in het diepe te wagen. Binnen de vereniging hebben wij een aantal kitesets beschikbaar die te huren zijn voor een symbolisch bedrag van 5 euro per dag. Bij een kiteschool ben je hier al snel 80 euro per dag voor kwijt. Op deze manier kunnen onze leden zich rustig oriënteren op de kitemarkt en eventueel nog net even doorsparen voor die supergoede en veilige kite terwijl zij ondertussen al wel meer ervaring op kunnen doen.

 
Er geldt een belangrijke voorwaarde waaraan leden dienen te voldoen alvorens zij gebruik kunnen maken van de verenigingskites: Je dient veilig en verstandig met het materiaal te kunnen kunnen omgaan. Meer informatie over over het kite-level syteem dat Released hiervoor hanteert kan je vinden bij informatie -> kite-level systeem.


Reparaties?

Voor kleine reparaties kan je altijd terecht bij MatCie-leden of bij het bestuur. Als je wilt kan je dan ook zelf leren hoe je een kleine reparatie uitvoert.

Voor grote reparaties kan je terecht bij onze partner Kiteherstel.nl.

Onze sponsoren