Nieuws

Interview met Koko & Kenan – de nieuwste teamriders van Core!

Interview met Koko & Kenan – de nieuwste teamriders van Core!

Interview met Koko & Kenan – de nieuwste teamriders van Core!

 

  • Door Maike Nutzel

 

Ik ga Koko en Kenan interviewen omdat het blijkt dat deze Released boys inmiddels door Core Benelux gesponsord zijn. In de huidige Corona tijden gebeurt dit natuurlijk netjes via iedereens favoriete, persoonsgegevens lekkende, meeting programma “Zoom”.

 

Koko *tegen Kenan*: Ga even naar buiten man, er is zon

Kenan: ehmmm? Is het koud of warm?

Koko: Het is kaolo warm man

Kenan: *gaat naar buiten* ahhhggh lekkgg

 

Ik: Leuk om jullie even te spreken jongens! Jullie zijn dus gesponsord door Core Beneluxe, wat houdt dat precies in?

Koko: Yes, wij zijn gesponsord door Core Benelux. Je hebt twee niveaus: International met riders zoals Joshua Emanuel enzo, en national riders. Kenan en ik zijn national riders. Daarnaast zijn we ook gesponsord door de surfshop Core ‘n More.

Kenan: Ja Core ‘n More is dan voor alles dat geen kite, bar, of board is. Dus trapezes enzo.

 

Ik: En, blij met Core? Kenan jij reed al Core, maar Koko Naish toch?

Koko: Ja ik reed de Pivot, maar heb wel veel met Core gevaren. De Pivot en de XR zijn beide high performance bow kites. Dus ze zijn wel anders, maar ze zijn allebei gemaakt met hetzelfde idee. Wat ook chill is dat Core naast de XR ook nog de GTS heeft, een echt uithaak kite, Naish heeft dat niet. Dus het is alleen maar winnen voor mij

Kenan: Kijk, we rijden voor Core dus gaan alleen maar chille dingen over Core zeggen natuurlijk, maar het is buiten dat ook het merk waar iedereen zou mee willen varen. We hebben ook naar andere merken gekeken. Wij hebben uiteindelijk een keuze moeten maken om gesponsord worden door North (samen met Mystic), Elevate en Core. Dus het is wel echt een bewuste keuze geweest om voor Core te gaan.

 

Ik: Wat Nice! En hoe is dat gegaan dan? Hebben jullie contact opgenomen met de bedrijven en hebben gezegd van: wij willen dit met zn tweeën doen?

Koko: Kenan en ik kiten altijd samen. Ik vaar altijd met rechts voor, Kenan met links voor. Dus als Kenan springt kijk ik, en andersom. Die stoke delen wij ook heel erg met elkaar. Dus we moesten echt samen riden voor hetzelfde merk.

Kenan: Ja en daarnaast, die stoke en enthousiasme die wij delen op het water en op het strand zien mensen, en dat is ook wat zo’n merk wil.

Koko: Ja daarom varen we ook altijd samen.

Ik: Ik zag laatst wel Koko op het water zonder Kenan.

Koko: Ja maar toen deed mijn hart er pijn van.

 

Ik: Maar hoe is het in zijn werk gegaan? Hebben jullie zelf contact met wat bedrijven opgenomen?

Koko: Nou het begon al een tijdje geleden, Wij hadden bedacht van: deze tricks moeten we landen en dan hebben we een kans om gesponsord te worden.

Kenan: En toen hadden we op een gegeven moment de juiste criteria qua niveau. Dus hebben we contact opgenomen met verschillende merken.

Koko: Wij hoopte toen op misschien 1 merk dat ons misschien wel zou willen, maar toen mochten we gewoon kiezen uit drie hele vette merken. Dat was echt wel heel leuk.

Kenan: Ja, en je wordt dus uitgekozen op basis van je niveau, maar ook op de stoke die je kan delen op het strand, en de footage die je maakt, en je bereik dat je kan krijgen met die footage. Dat we uiteindelijk voor Core hebben mogen kiezen is heel nice: we maakte al deel uit van die community en we hebben nu een heel leuk team op Workum. We gaan goed ons best doen, en hopen dan over een jaar, anderhalf jaar international te worden.

Koko: Ja da’s het volgende doel!

Kenan: Haha ja, eerst het NK varen haha.

 

Ik: Ja, willen jullie daar ook een beetje op focussen, de wedstrijden, of zijn jullie meer Instagram boys?

Koko: Wij haken allebei niet uit, vorige keer dat ik dat deed was een half jaar geleden en dat was per ongeluk op het strand. Dus wij gaan echt voor de Big Air wedstrijden. Daar heb je op nationaal en internationaal niveau heel weinig wedstrijden van. Internationaal bijvoorbeeld maar twee: Megaloop Challenge en KOTA. Oh ja en WOEI! natuurlijk!!

Kenan: Ja we wisten al vanaf het begin beide wel dat we echt meer Big Air waren. Allround was ook echt niet voor ons, daar zijn Kenan en ik zijn daar veel te autistisch voor.

 

Ik: Wat zijn jullie favoriete Old School tricks dan?

Koko: Een lange darkslide vol overpowered met een back roll er achteraan. Die heeft heel veel show. Maar 4 backrolls op 10 meter hoogte geeft echt een geweldig gevoel, dat voelt zo gek

Kenan: Ik ben nu bezig met twee hele langzame backrolls en er achteraan de 4 late backrolls, soort tornado. Dat heb ik nu 4 keer geland.

Maike: Dus eigenlijk hoef je alleen maar een beetje te kunnen backrollen om gesponsord te worden?

Beide: Precies! Da’s het enige.

Kenan: Nee tuurlijk zijn we ook met veel meer bezig. Ik wil nog wel een keer een board-off leren die je dan tussen je benen stopt, dus een rodeo, en dan een late backroll. Die wil ik nog een keer kunnen. Koko kan ook trouwens ook een hele stylish frontroll one-footer.

 

Ik: En nog een maximale meter goal?

Kenan: Toen ik in Kaapstad was met die hoge golven en ik de laatste dag eindelijk door had hoe ik de golven moest pakken ben ik 15.6 meter gesprongen. Maar toen wel gelijk in iemand gecrashed. Ben dus nu heel erg aan het wachten voor een dikke storm in Nederland en dan is het doel 20 meter. Maar we gaan het zien, ik weet het niet, haha.

Koko: Ik heb wel een PEAK thuis liggen maar ik gebruik hem niet. Hoe hoger hoe beter, maar je merkt zelf wel als je hoog gaat; een hoogtemeter gebruik niet.

 

Ik: En dan heb ik nog de laatste vraag, favoriete kitespot? Workum? Haha

Kenan: Balneario Tarifa met levante. Dan heb je aflandige wind met sicke golven die op je af komen.

Koko: En wat bij Balneario ook heel leip is dat je daar mensen hebben die op de pier naar je staan te kijken.

Ik: Ahhh kijk! daar gaat het natuurlijk om, jullie kennende.

Beide: Uiteraard.

 

Ik: Dus dat zijn ook de plannen aankomende zomer, Tarifa?

Beide: Ja das wel het plan, als het kan natuurlijk.

Ik: Ohja, was even vergeten dat Corona bestond haha.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen