Nieuws

Kite Stewards op Mirns

Kite Stewards op Mirns

Beste leden,

Graag even jullie aandacht voor het volgende. Zoals velen van jullie weten is Mirns een heerlijke spot voor iedere kiter. Zowel lessers als gevorderden maken volop gebruik van de spot en dit is te merken door de toenemende drukte op het water en strand. Om ervoor te zorgen dat de veiligheid en de positieve sfeer van de spot bewaard wordt, is de NKV samen met Kite Club Friesland een nieuw initiatief gestart. Lokale kitesurfers zijn gevraagd om Kitestewards te zijn, zij gaan op sympathieke wijze, tijdens, voor en na hun kitesessie, bezoekende kiters informeren en wegwijs maken op de spot. Denk hierbij aan dingen zoals, waar kan je je kite optuigen en waar kan je het water in en uit. De stewards zijn te herkennen aan hun lycra en er zal aan een beachflag te zien zijn of de kitestwards aanwezig zijn, let hier dus op bij aankomst op de spot.

Daarnaast vragen we iedereen die op Mirns gaat kitesurfen, zijn bar op te rollen tijdens een pauze zodat er meer ruimte is op de spot. Denk ook goed om de zonering van het water (te zien op de afbeelding). Je mag alleen varen in het aangegeven “kitesurfen” gebied!

Verspreid deze informatie zoveel mogelijk en vertel het je mede-Releasers als ze hier niet van op de hoogte zijn. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de veiligheid en sfeer of drukke momenten verbeterd.