Nieuws

WOEI! Groot succes!

WOEI! Groot succes!

Afgelopen weekend vond de allereerste editie van ‘WOEI!’ plaats, het enige officiele Nederlands Kitesurf Kampioenschap Kitesurfen. Het was een groot succes! Met op zaterdag geen zuchtje wind op het strand, waren we verplicht om in de volle zon en 21 graden van een biertje te genieten terwijl DJs Jameel, Daniel en Pelle de sterren van de hemel aan het draaien waren. 

 

Ook werd er lekker gevolleybald, gratis powerkite lessen gegeven, en gebarbecued. Met alle deelnemers, toeschouwers en mensen die dit prachtige festival niet links konden laten liggen werd er tot laat gedanst op o.a. het nieuwste nummer van DJ Pelle, speciaal voor WOEI! gemaakt.

 

Zondag begon de dag met een lekker windje die maar bleef toenemen tot richting de 25 knopen aan het einde van de dag. Perfecte condities dus! In de finale van de gevorderden maakte Jasper, Herman, Francisca en Koko het moeilijk voor de Jury door hun grote variatie in hun verschillende stijlen. Francesca pakte met onder andere een Railey-to-Blind, een S-bend, en een Inverted Frontroll een prachtige derde plek. Herman en Jasper waren nek aan nek, maar een Blind Judge 3 maakte Jasper uiteindelijk de winnaar. 

Ook de rookies hebben hard gestreden, Dennis, Hendrik, Max en Bas hebben laten zien wat ze konden, met kiteloop backrolls, darkslides, en hoge sprongen. Hiervan pakte Dennis uiteindelijk de titel met Hendrik en Max op de tweede en derde plek.

De winnaar van de Rookies heeft een surfponcho van Harlem Kitesurfing in ontvangst mogen nemen, en de eerste plek van de gevorderden heeft van lokale surfshop Core n More een gloednieuwe Ride Engine trapeze gekregen als prijs!